Lepidlá do domácnosti

lepidla V každej domácnosti sa sem tam čosi pokazí. Raz je to odpadnutá polička, inokedy odrazené uško od hrnčeka a občas sa odškrie podrážka na topánke. Na takéto malé opravy v byte stačí mať šikovných pomocníkov a hlava rodiny to všetko hravo zvládne.

Takými nenahraditeľnými pomocníkmi pri malých opravách sú lepidlá. Píšem lepidlá preto, že časy jediného univerzálneho lepidla kanagom, ktoré lepilo síce všetko, ale nič poriadne, sú preč.

Rolu univerzálnych lepidiel dnes hrajú dvojzložkové epoxidové lepidlá s vysokou pevnosťou a schopnosťou lepiť kov, drevo, sklo, umelú hmotu, kameň a to aj vzájomne, ale tiež majú svoje vlastnosti a obmedzenia. Preto je dobré mať doma aj ostatné druhy lepidiel, v závislosti od toho, čo plánujem lepiť. A nie iba opravovať, s ich pomocou môžeme aj vyrábať drobné predmety do domácnosti. Potešíme tým svoje deti pri výrobe a manželky pri ich používaní. Či už sa jedná o rôzne poličky alebo háčiky do kuchyne alebo ozdobné predmety do izieb.

lepidla

Na lepenie dreva a papiera sa dobre hodia akrylátové lepidlá. Sú vodou rieditelné, takže aj pokvapkanie nových teplákov hravo zvládne vlažná voda. Polyuretánové lepidlá využijem pri výrobe veľkých políc. A sekundové pri oprave porcelánových a sklenených nádob a predmetov.

V internetovom obchode www.hobbyborg.sk si môžete pri nákupe lepidiel do domácnosti hneď objednať aj rôzne spreje, či už farby, alebo aj čistiace a mazacie spreje. Nechcete predsa, aby vám staré veci pri používaní vŕzgali, však?

This entry was posted in Domácnosť, Záhrada and tagged , , . Bookmark the permalink.

Pridaj komentár